10 jaar Woord van de Dag (I)

geplaatst in: Actueel | 0

Medio 2006 begon Dikke Van Dale-hoofdredacteur Ton den Boon met de rubriek Woord van de Dag op deze website. Voordien publiceerde hij het Woord van de Week op de website van woordenboekuitgever Van Dale, dat toen nog het Van Dale Taalweb heette. Al met al moeten er in de afgelopen tien, vijftien jaar zo’n 2000 à 2500 afleveringen van deze rubriek zijn verschenen. De artikeltjes geven een uniek beeld van de taalveranderingen die zich de afgelopen tien, vijftien jaar hebben voorgedaan, maar ook een mooi tijdsbeeld.

Op internet is het gros van de artikeltjes niet meer te vinden. Dat komt doordat bij het vernieuwen van de website vaak informatie is verdwenen. Het grootste deel van die informatie is wel opgeslagen op cd-roms en harde schijven. Onlangs is het plan gerezen het complete archief in de komende maanden (of jaren?) weer online te zetten. Dit vergt veel tijd, want daarvoor moeten we afdalen in de krochten en kelders van onze toch al krakende server.

Word daarom sponsor van deze site en ondersteun dit werk! Sponsoren kan heel eenvoudig én veilig op de speciale sponsorpagina.

Wilt u als organisatie vermeld worden als sponsor van Taalbank, neem dan contact op met info@taalbank.nl. Bedrijven en organisaties kunnen Taalbank.nl natuurlijk ook ondersteunen door op deze site te adverteren.

Intussen zijn we al begonnen met het herplaatsen van oude artikelen, zoals buiktruitje (24 juni 2006) digitale wasstraat (1 juli 2006), heidimeisje (5 juli 2006), vaccinweigeraar (3 november 2009), rijkenlijst (5 november 2009), zuchtmeisje (4 december 2009) in het DNA (zitten) (15 december 2009), groen DNA (16 december 2009), pensioenroof (19 januari 2012), hondjestas (20 januari 2012) en bangalijst (27 maart 2012).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *