digitale wasstraat

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De uitdrukking digitale wasstraat komt op 1 juli 2006 in het nieuws in berichtgeving over een nieuwe recherchemethode om computers van verdachten ‘leeg te zuigen’ op zoek naar mogelijk belastende informatie: ‘Alle niet nuttige bestanden worden verwijderd, waarbij de rest wordt ‘platgeslagen’ tot er tekst overblijft. Die wordt vervolgens doorzocht op bewijzen, plaatsen, personen, organisaties en tijdstippen.’ (Telegraaf, 1-7-2006). De uitdrukking verwijst dan ook naar een technologie voor het automatisch analyseren van informatie op de harde schijf van een computer, bijvoorbeeld om belastende informatie te vinden.\

De digitale wasstraat, een ‘uitvinding’ van de Nederlandse politie, krijgt een open broncode mee, zodat de technologie ook internationaal beschikbaar komt. Het zal dan ook wel niet lang duren of de technologie krijgt ook een internationale naam. Voor de hand ligt natuurlijk: digiwash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *