buiktruitje

geplaatst in: Woord van de dag | 1

Het woord bestaat al langer, maar het woordenboek kent het nog niet. Dat komt wel vaker voor, vooral bij modetermen, die vaak op internet al veel eerder aangetroffen kunnen worden dan in de krant. Buiktruitje is daar een goed voorbeeld van. Op Marktplaats.nl worden ze zelfs al tweedehands aangeboden, die buiktruitjes.

Afgaande op de diverse beschrijvingen is een buiktruitje een ‘kort damestruitje dat alleen het bovenste deel van de romp bedekt, maar de buikstreek onbedekt laat’. In dat opzicht lijken buiktruitjes op naveltruitjes. Er is ook een verschil tussen die beide kledingstukken: buiktruitjes worden vaak op een ander kledingstuk gedragen, waardoor de navel niet – zoals bij een naveltruitje – zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *