Vernieuwde site

geplaatst in: Actueel | 0

Op 6 oktober 2016 ging de vernieuwde site van Taalbank online. In de dagen daarna zorgden we ervoor dat de Taalbank-site ook weer via de domeinnamen www.woordvandedag.nl en www.woordvandedag.be bereikbaar werd. In de afgelopen 25 dagen werd de website goed bezocht: ruim 11.500 unieke bezoekers raadpleegden maar liefst 54.858 pagina’s op www.taalbank.nl

 

overzicht-oktober-2

 

Het vaakst bezochte artikel op www.taalbank.nl was vlindervagina (1554 pageviews in vijf dagen, sinds de publicatie op 27 oktober). Met circa 800 pageviews was de pagina Waar zitten eigenlijk je lurven? net als in vorige maanden gemiddeld de best bezochte pagina op www.taalbank.nl.  We konden er zelf nog geen passende reclame voor verzinnen, maar met zo’n 10.000 pageviews per jaar moet deze pagina heel aantrekkelijk zijn voor adverteerders.

Verrassend is de constatering dat bezoekers op de nieuwe, kennelijk gebruikersvriendelijker site gemiddeld bijna anderhalve minuut rondstruinen en gemiddeld 2,6 pagina’s aanklikken.

De best bezochte afleveringen van de rubriek Woord van de Dag waren in oktober – behalve vlindervagina, die we als hors concours (want sex sells altijd) beschouwen – ganzenbordgeld, kakapipikapitalisme en theekopchihuahua.

Het is de bedoeling de komende maanden het Woord van de Dag-archief aan te vullen (we hebben zo’n tien jaargangen op harde schijven staan), omdat dit een mooi beeld van de taalveranderingen in de afgelopen jaren schetst. Partijen die dit werk willen ondersteunen (Hallo @Taalunie!), zijn van harte welkom op de sponsorpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *