prikspijt

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Op Twitter stelt iemand vandaag het woord prikspijt voor als Woord van het Jaar. Het woord is in elk geval dit jaar voor het eerst gesignaleerd in de media (in september al) en toevallig troffen we hetzelfde woord een week geleden ook al eens aan op de sociale media. Prikspijt verwijst naar de spijt die sommige mensen hebben om hun coronavaccinatie. Ze hebben klachten door de vaccinatie gekregen of ze hebben het idee dat de coronavaccinatie toch geen bescherming biedt tegen covid.

In plaats van prikspijt wordt ook weleens vaccinatiespijt gebruikt, maar dat woord is eigenlijk te lang om een aantrekkelijk alternatief te zijn.

Definitie

prikspijt (de, g.mv.) spijt die iemand heeft van het feit dat hij of zij zich heeft laten vaccineren tegen een bepaalde aandoening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *