vetfluencer

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In 2022 schreven we al eens over het woorddeel fluencer, dat steeds meer combinatiemogelijkheden kreeg. Vandaag komt er weer eentje bij. Het Algemeen Dagblad schrijft over iemand die het maken en consumeren van vette happen op de sociale media propageert en noemt hem een vetfluencer:

Fitgirls, calorieënwatchers, dieetgoeroes: het internet staat er vol mee. Maar de tegenhanger is er. Eindelijk. Ontmoet: Nijmegenaar Rick Dietz. Ontmoet: de vetfluencer. De ‘influencer’ die van vet eten houdt. Als vetfluencer maakt hij ‘calorierijke content’ op zijn Instagrampagina Schaft Zonder Spijt, die wordt gevolgd door ruim 25.000 mensen.

Het woord is voorspelbaar, al heeft het een weinig aanlokkelijke bijklank.Wat het woord vooral interessant maakt, is dat het klankmatig een beetje doet denken aan foodfluencer en aan de absolute tegenhanger van de vetfluencer, namelijk de fitfluencer.

Nota bene, in het Engels bestaan er ook vetfluencers, maar in die taal is vet een verkorting van veterinarian en is een vetfluencer dus een dierenarts die tips geeft over de omgang met en verzorging van huisdieren.

Definitie

vetfluencer (de, -s) iemand die via de sociale media adviezen over en recepten voor vette voedingsmiddelen, m.n. snacks, verspreidt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *