schurftfluencer

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Schurft klinkt als een ziekte die in de vorige eeuw is uitgeroeid, maar in feite steekt de aandoening de kop weer op. Sterker nog: er komen steeds meer mensen met schurft bij, waardoor de ziekte een kwestie van volksgezondheid wordt. Daarom roept iemand op de opiniepagina van de Volkskrant van vandaag de verantwoordelijke minister op iets aan die schurft te gaan doen:

Minister van Volksgezondheid, dit is het moment waarop uw klinische ervaring van pas komt. Bel het OMT, strik Famke Louise als schurftfluencer en maak het Torentje gereed.

Schurftfluencer is een nieuw woord. Het is bovendien een opvallend woord. Het is gevormd met de uit influencer gedestilleerde verkorting fluencer. Die werd tot voor kort vooral gecombineerd met vreemdtalige eerste woorddelen, met als resultaat: finfluencer, ecofluencer, metafluencer, techfluencer.  Uit schurftfluencer blijkt dat fluencer ook met complete Nederlandse woorden kan worden gecombineerd. Het wachten is dus nu ook op woorden als boerenfluencer, griepfluencer, klimaatfluencer, stikstoffluencer, taalfluencer. Helemaal virtueel zijn die woorden trouwens niet. Incidenteel worden voorbeelden ervan al op Twitter aangetroffen.

Definitie

schurftfluencer (de, -s) influencer die betaald wordt om voorlichting over het voorkomen, bestrijden en behandelen van schurft te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *