klimaathaat

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Trouw schrijft vandaag dat ‘de klimaathaat in Spanje afgelopen maand heviger’ is dan eerder. Onder klimaathaat – het fraai assonerende woord is al weleens op de sociale media aangetroffen, maar maakt vandaag zijn debuut op krantenpapier – wordt verstaan de haarberichten die weermannen en -vrouwen van kijkers en lezers krijgen als ze extreem weer in hun weerberichten relateren aan klimaatverandering. De haarberichten worden verstuurd door zogeheten klimaathaters – dat woord maakte al in 2011 zijn krantendebuut ter aanduiding van mensen die anderen haarberichten sturen als ze op klimaatverandering wijzen.

Definitie

klimaathaat (de. g.mv.) weerzin tegen mensen, zoals meteorologen en wetenschappers, die wijzen op het bestaan van klimaatverandering en de risico’s die de opwarming van de aarde met zich meebrengt, zich veelal uitend in verbaal geweld (haarberichten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *