kleeftijd

geplaatst in: Woord van de dag | 0

NRC Handelsblad schrijft vandaag over het laadpaalkleven:

De elektrische auto „langdurig” bij de laadpaal laten staan, mag niet van de rechter. Maar een ‘kleeftijd’ is nog niet zo gemakkelijk vast te stellen.

Het werkwoord laadpaalkleven dateert al uit 2017. Het wordt doorgaans in de onbepaalde wijs gebruikt, maar is nog niet echt ingeburgerd. Anders dan laadpaalkleven is kleeftijd wel een spiksplinternieuw woord. Door z’n klank herinnert het woord meteen aan leeftijd, maar het eerste deel va de samenstelling maakt ook duidelijk dat kleven fungeert in dit geval fungeert als verkorting van laadpaalkleven. Oftewel: kleven lijkt er een specifieke betekenis bij gekregen te hebben of althans mogelijk bij te gaan krijgen. Alleen ter benadrukking daarvan is kleeftijd een interessant woord.

Definitie

kleeftijd (de, -en) tijd die een EV-auto aan een laadpaal blijft staan nadat de accu is opgeladen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *