alibiboom

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In het (digitale) tijdschrift MO Mondiaal Nieuws kwam afgelopen zaterdag klimaatwetenschapster Valerie Masson-Delmotte aan het woord. Ze heeft een weinig opbeurende boodschap over het klimaat aan de jeugd, maar ze vindt dat er toch wel degelijk wat aan het beperken van klimaatverandering gedaan moet worden:

Bomen planten is goed. We hebben bomen nodig. Om onze landbouwgronden te herstellen, om erosie tegen te gaan, om de uitgeputte gronden te reanimeren. Maar bomen zijn geen surrogaat voor het terugdringen van uitstoot. Dat noem ik alibi-bomen.

Alibi is in het verleden vooral productief geweest als eerste deel van samenstellingen (alibiali, alibiallochtoon, alibivrouw), maar blijkt dus ook gecombineerd te kunnen worden met namen van zaken

Definitie

alibiboom (de, …bomen) boom die geplant wordt om een deel van de CO2 te compenseren die je met een andere handeling (bv. een vliegreis) veroorzaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *