klimaatinterventie

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaatinterventie

Eerste vindplaats: het woord is in 2017 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: klimaatengineering

Citaat: ‘Het gezichtspunt van de wetenschappers is veranderd (…). Eerst dacht men vooral aan mitigatie: wat kan er worden gedaan om de klimaatverandering te stoppen. Toen werd het acceptabel om na te denken over adaptatie (waarmee je eigenlijk de nederlaag toegeeft): hoe kunnen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat? En nu denkt men zelfs aan klimaatinterventie: een wanhopige actie zoals het injecteren van aerosolen in de atmosfeer, hopend dat het geen rampzalige gevolgen heeft.’ (Knack, 30-8-2017)

Engels: climate intervention

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *