sleuteltoerisme

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Trouw schrijft vandaag over sleutelbedrijven in Amsterdam, die als bemiddelaar optreden voor aanbieders en gebruikers van airbnb-ruimtes. Tegen een percentage van de huur verstrekken zulke sleutelbedrijven in opdracht van de eigenaar van een airbnb-woning de sleutel aan huurders. Soms checken ze die huurders en soms gaat de dienstverlening nog verder en wordt er linnengoed verhuurd. Een sleutelbedrijf is in deze context in feite een commercieel sleuteladres (volgens Van Dale: adres waar de sleutel opgehaald kan worden, bv. van een magazijn of opslagplaats. Het woord sleutelbedrijf staat overigens al in een andere betekenis in Van Dale: be­drijf van vi­taal be­lang voor (de eco­no­mi­sche po­si­tie van) een land.

Trouw typeert deze vorm van toerisme waarbij sleutelbedrijven een bemiddelende rol spelen als sleuteltoerisme. Of dat een adequate term is, valt te bezien, maar het is duidelijk dat we langzamerhand wel een naam nodig hebben voor deze vorm van toerisme, die allengs professionelere vormen aanneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *