carrièrelachje

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag over een interessante kwestie: ‘lachen om de grap van de baas terwijl er niets grappigs aan is.’. Maar liefst een op de drie werknemers, 33 procent van het werkvolk, heeft toegegeven te lachen om de baas om hem te vleien. Althans, dat blijkt uit onderzoek van uitzendbedrijf Tempo_Team.

De gemaakte lach om de flauwe grappen van de baas wordt in het artikel een carrièrelachje genoemd. Het woord maakt vandaag zijn debuut in de media. Zijn we erdoor verrast? Nee hoor. Sinds we in de krant ooit gelezen hebben dat lachcoach een respectabel beroep is, kijken wij nergens meer van op.

Het woord carrièrelachje is natuurlijk een lokkertje om de krantenlezer de rest van het bericht te laten lezen, dat overigens tamelijk voorspelbaar is: een ruime meerderheid van de werknemers vindt humor op de werkvloer belangrijk. Overigens vinden werknemers humor belangrijker dan werkgevers. Die vrezen wat vaker dat grapjassen hun tijd verdoen en dus minder productief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *