wildboer

geplaatst in: Woord van de dag | 0

‘Jacht is de meest effectieve manier van natuurbescherming’, volgens ‘organisaties van wildboeren en jagers in Zuid-Afrika’. Dat schrijft de Telegraaf vandaag. Wildboerderij bestaat al langer, voor een boerderij waar wild en pluimvee voor de slacht wordt gehouden, maar wildboer is een relatief onbekend woord. Een woord dat bovendien een heel andere betekenis heeft dan het verwante woord wildboerderij. Een wildboer is namelijk een grondbezitter die wilde dieren in gevangenschap houdt en jagers vergunning geeft om ze – tegen betaling – af te schieten.

De jacht op wilde dieren in gevangenschap wordt wel ingeblikte jacht genoemd. ‘In Zuid-Afrika leven zesduizend leeuwen in gevangenschap die speciaal voor de jacht gefokt zijn.’ Deze ingeblikte jacht zou een vorm van ecotoerisme zijn en als zodanig goed voor de natuur en de wildstand. Toch ligt deze vorm van plezierjacht dankzij de ‘moord op Cecil’ nu behoorlijk onder vuur. Onder andere de motieven van de ‘jagers op groot wild’ in gevangenschap worden dubieus gevonden. Misschien kondigt de dood van Cecil dan ook het einde van het wildbedrijf aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *