connectiecrisis

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Trouw schrijft vandaag over mentale problemen bij relatief jonge mensen. Zoals voormalig actrice Hanna Verboom, die haar bipolaire stoornis eufemistische een ‘psychische variatie’ en deze wijt aan de moderne technologie:

‘De mentale crisis is eigenlijk een connectie-crisis’, vertelt ze. Door de smartphone, de druk om te presteren en sociale media hebben mensen juist minder échte verbinding met elkaar. Terwijl verbinding zo ontzettend belangrijk is als je het moeilijk hebt.

Connectiecrisis maakt zo zijn krantendebuut. Het woord is in ons taalgebied nog onbekend, maar vrijwel zeker is het een vertaling van Engels connection crisis, dat al veel langer bestaat en verwijst naar het breed ervaren gevoel dat mensen moeite hebben sociale relaties aan te knopen of te onderhouden, met name als gevolg van communicatietechnologie.

Definitie

connectiecrisis (de, g.mv.) mentale crisis die mensen ervaren wanneer zij moeite of stress ervaren bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *