recensiezwendel

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf kopt vandaag:

Recensiezwendel vetpot criminelen

Het woord recensiezwendel blijkt te verwijzen naar het schrijven van nepreviews. Dat die vorm van zwendel – zelf dus al een vorm van crimineel gedrag – een ‘vetpot voor criminelen’ blijkt te zijn, komt doordat schrijvers van nepreviews zelf opgelicht worden: voordat ze hun op een platform opgebouwde verdiensten kunnen verzilveren moeten ze eerst een bedrag(je) overmaken, waarna ze zelf toch niks overgemaakt krijgen.

Het is een gevalletje ‘de bedrieger bedrogen’, dus de aangiftebereidheid van de schrijvers van nepreviews is klein, waardoor de pakkans van de daders van de voorschotfraude per definitie uitermate klein is.

Definitie

recensiezwendel (de, g.mv.) zwendel bestaande uit het schrijven en publiceren van nepreviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *