zaadzekerheid

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Zaadzekerheid, slechts één keer eerder troffen we het woord aan: anderhalf jaar geleden, figureerde het woord tussen aanhalingstekens in een artikel in Trouw en werd heet omschreven als een ‘olijk’ begrip. Vandaag maakt het woord zijn tweede debuut in een Nederlandse krant, De Telegraaf, maar nu als doodserieus woord in de discussie over mondiale voedselzekerheid:

zaadzekerheid is voedselzekerheid. We kunnen geen goede gewassen verbouwen als er geen goede zaden zijn.

Het is een logisch begrip, dat logisch verbonden is met het veel bekendere begrip voedselzekerheid. Overigens zijn er wel meer van dit soort begrippen te bedenken, zoals bestuivingszekerheid en stuifmeelzekerheid.

Definitie

zaadzekerheid (de, g.mv.) zekerheid over de beschikbaarheid van zaden ten behoeve van de land- en tuinbouw

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *