agronationalist

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In de Volkskrant ergert Sander Schimmelpenninck zich weer eens aan Caroline van der Plas:

We zitten in de ‘finaleweek’ van de formatie, maar er waren dit weekend belangrijker zaken dan het landsbestuur. Caroline van der Plas, die als mayonaise de ranzig-rechtse huzarensalade bij elkaar moet houden, mengde zich dan ook gretig in de controverse rondom het Eurovisie Songfestival. De nationale inzending, die het lef had om open grenzen te bezingen, beviel de agronationalist maar niks: haar stem ging naar Israël.

Agronationalist is een nieuw woord, maar het komt niet helemaal uit de lucht vallen. In vreemdtalige bronnen is nu en dan sprake van agronationalisme. Van dat woord moet de persoonsnaam agronationalist wel zijn afgeleid. Agronationalisme verwijst naar een vorm van nationalisme die berust op de verworvenheden van de agrarische productie:

Definitie

agronationalist (de, -en) iem. die trots is op de agrarische productie in zijn land en vindt dat die politiek-economische bescherming verdient

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *