dönerflatie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Duitsland is in de ban van dönerflatie, schrijven diverse kranten vandaag. Bij de oosterburen heeft de döner kebab inmiddels allang de Bratwurst als favoriete snack ingehaald, maar de döner wordt wel steeds duurder, onder meer als gevolg van stijgende grondstofprijzen. Daarom pleiten sommige politici voor het instellen van een maximumprijs van döner, om zo de dönerflatie in toom te houden.

Dönerflatie is de zoveelste taalvorm die gevormd is met het uit inflatie gedistilleerde achtervoegsel -flatie. Waarschijnlijk is het een gelegenheidswoord. Maar wel een heel veelzeggend gelegenheidswoord.

Definitie

dönerflatie (de, g.mv.) inflatie die zich manifesteert in de prijs van döner kebab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *