trouwdruk

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over liefdesrelaties en het krijgen van nageslacht in China. Daar is het slecht mee gesteld en China probeert daarom een ‘geboortevriendelijke’ maatschappij te creëren, een maatschappij dus die het krijgen van kinderen faciliteert om de nakende vergrijzing te voorkomen.

Van de weeromstuit ervaren Chinese singles dat ze moeten leveren: kinderen wel te verstaan. Bovendien zitten de ouders van zulke singles hun op de nek, want ook die willen graag kleinkinderen. Dat levert trouwdruk op, schrijft De Telegraaf.

Trouwdruk – je zou het ook trouwstress kunnen noemen – is een welkom woord in de huidige vergrijzende samenleving.

Definitie

trouwdruk (de, g.mv.) druk die singles ervaren om een parter te vinden met wie ze kunnen trouwen en eventueel een gezin stichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *