flipperkastonderwijs

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Trouw schrijft vandaag over het onderwijs, dat hard toe is aan een kwaliteitsverbetering:

Het lesrooster is een flipperkast. Vrijwel elk schoolvak is geschikt om teksten te behandelen die rijk zijn aan kennis. Maar elk vak heeft haast. Elk vak moet in het schoolrooster passen, en het liefst in elk leerjaar. Al die vakken vormen samen geen focusrijke basis, ze vormen een eclectische discobal van flinterdunne kennissnippers.

Boven het artikel staat dat het onderwijs verworden is tot flipperkastonderwijs. Dat gelgenheidswoord spreekt niettemin tot de verbeelding: het gaat om onderwijs waarin steeds een kennisfragmentje wordt aangetikt.

Definitie

flipperkastonderwijs (het, g.mv.) onderwijs waarbij de leerling steeds wisselende leerstof aangeboden krijgt, zonder langdurige focus op een bepaald onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *