satellietjager

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Parool schrijft vandaag over de ruimtewedloop, waar Rusland blijkbaar nieuwe stappen in heeft gezet met de ontwikkeling van een nieuw ruimtewapen:

Amerikaanse veiligheidsdiensten menen dat Rusland bezig is een nieuw nucleair wapen in de ruimte te stationeren om westerse communicatie- en navigatiesatellieten te kunnen treffen. Experts zien dat het verhaal over een Russische satellietjager past in de ruimtewedloop tussen militaire grootmachten.

Satellietjager is een nieuw woord. Het verwijst naar een wapen dat civiele en militaire satellieten van de vijand kan vernietigen of beschadigen. We kenden jager al als een synoniem van een jachtvliegtuig en als naam van een schip dat op een an­der jacht maakt, snel­va­rend schip be­stemd om an­de­re sche­pen te be­strij­den. In lijn daarmee krijgt jager nu de betekenis ‘ruimtevaartuig dat jacht maakt op satellieten’.

Definitie

satellietjager (de. -s) ruimtewapen dat civiele en militaire satellieten van de vijand kan vernietigen of beschadigen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *