beknibbelflatie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vandaag schrijft De Telegraaf:

Na graaiflatie en krimpflatie moeten consumenten in de winkel ook rekening gaan houden met een nieuw fenomeen: ‘beknibbelflatie‘. Dat houdt in dat fabrikanten besparen op (dure) ingrediënten, maar de prijs van het product gelijk houden.

Beknibbelflatie is een nieuwe loot aan de inflatiestam, dat wil zeggen: een nieuw woord dat gevormd is met het laatste deel van inflatie. Beknibbelflatie klinkt weliswaar niet echt alsof het een woord met toekomst is, maar uit oogpunt van betekenis is het misschien wel een kansrijk begrip. De vrees is dat door het beknibbelen op de ingrediënten – of het vervangen daarvan door goedkopere alternatieven – de kwaliteit van levensmiddelen achteruitgaat.

Definitie

beknibbelflatie (de, g.mv.) als een vorm van in­fla­tie ervaren vervanging van dure door goedkope ingrediënten bij de bereiding van een bepaald product

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *