muziekhoppen

geplaatst in: Woord van de dag | 0

NRC schrijft vandaag over het Groningse muziekfestival Eurosonic, waar opkomend Europees talent in cafézaaltjes, podia en theaters kriskras door de stad spelen en de bezoekers van de ene naar de andere locatie gaan:

Het is ‘muziekhoppen‘ op de fiets, van locatie naar locatie, met steeds korte indrukken. Op zestien podia staan veel optredens gelijktijdig gepland. Maar het blijft erg leuk, zo’n staalkaart van Europees fris muziektalent, van postpunky dingetjes tot veel elektronisch aangestoken neosoul.

Muziekhoppen maakt zo zijn mediadebuut, al is het niet een heel erg verrassend woord. De laatste jaren ontstaan er regelmatig nieuwe samenstellingen met hoppen (van de ene naar de andere plaats gaan), uiteenlopend van eilandhoppen tot trendhoppen. Het neologisme muziekhoppen is in lijn hiermee dan ook gemakkelijk te interpreteren.

Definitie

muziekhoppen (werkwoord, alleen onbepaalde wijs) op een festival van het ene naar het andere muziekoptreden gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *