stopsteun

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Januari is de maand bij uitstek voor wie wil stoppen met roken. Voor sommigen is het dan ook een moeilijke tijd. In de Volkskrant schrijft huisarts Rinske van de Goor over het fenomeen en ze geeft adviezen:

Voor wie zichzelf of de stopper in zijn omgeving stopsteun wil verlenen, is mijn advies: blijf positief.

Stopsteun maakt vandaag zijn mediadebuut. Het woord heeft althans de afgelopen dertig jaar niet in een krant gestaan. Het is een mooi allitererend en bovendien volstrekt doorzichtig woord, dat toch een grote zeggingskracht heeft. Zeker voor wie wil stoppen, waarmee dan ook.

Definitie

stopsteun (de, g.mv.) al dan niet professionele ondersteuning van personen die gestopt zijn (of willen stoppen) met een slechte gewoonte, zoals roken, drugs gebruiken of te veel drinken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *