parkeerpesten

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf-column van Bina Ayar gaat over de bestuurlijke autohaat, die zich met name in de grote steden onder meer uit in de vorm van dure parkeerplannen:

Autohaat wordt in Nederland ingegeven door een ’calvinistisch-communistische’ wens om de automobilist te sturen. Parkeerpesten is een uiting daarvan.

Parkeerpesten is niet alleen een nieuw, maar ook een grappig en welluidend woord. En je snapt meteen wat ermee wordt bedoeld, zeker als je onlangs een keer in een paar uur in Amsterdam bent geweest en aan het einde van de middag 68 euro moest aftikken voor het stallen van de auto. Verstandige mensen mijden zo’n dure parkeerstad voortaan zoveel mogelijk, maar dat lukt niet altijd. Vandaar dat het gevoel dat autobezitters gepest worden door stedelijke overheden, blijft bestaan.

Definitie

parkeerpesten (werkwoord, alleen onbepaalde wijs) parkeermaatregelen treffen om het autobezit en gebruik te ontmoedigen en te reduceren, bijvoorbeeld het beperken van het aantal beschikbare parkeerplaatsen in een gebied of het heffen van astronomische parkeertarieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *