bodemsommelier

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Volkskrant-column van Ibtihal Jadib gaat vandaag over het nieuwe boeren. Ze beschrijft dat aan de hand van de casus van boer Klompe, die zich primair inzet voor bodemverbetering:

Inmiddels heeft Klompe, samen met zijn vrouw die ecoloog is, een eigen wormencompostthee ontwikkeld, een microbiologielab opgezet waar de invloed van schimmels wordt onderzocht en zelfs een bodemsommelier in dienst genomen.

Het woord bodemsommelier is nieuw en bewijst dat je een sommelier – van oorsprong een wijnkelner, d.w.z. een horecavakman die opgeleid is om wijn te beoordelen en die (horecagasten) adviezen geeft over welke wijn bij welk diner past – allang niet meer alleen in de horeca vindt.

Definitie

bodemsommelier (de, -s) vakman die de kwaliteit van de bodem – m.n. het bodemleven en de vruchtbaarheid van de bodem – beoordeelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *