vroemvroembeleid

geplaatst in: Woord van de dag | 0

in 2021 mochten we weliswaar al het woord vroemvroempolitiek in de media begroeten, maar – eerlijk is eerlijk – het synoniem vroemvroembeleid maakt vandaag zijn debuut in de krant. Het werd geïntroduceerd door een bestuurder van FNV Spoor, Henri Janssen, die er het overheidsbeleid mee hekelt dat louter gericht is op het faciliteren van automobiliteit en daarbij investeringen in het openbaar vervoer verwaarloost.

Met zijn woord vroemvroembeleid probeert hij – als een roepende in de woestijn – de rijksoverheid alsnog te verleiden om mee te betalen aan ov-plannen, met name in grote steden. Tja, zullen mensen buiten de Randstad denken die afhankelijk zijn van de auto: waarom roept de FNV niet op tot investeren in het openbaar vervoer in stad en land. Dan heeft iedereen wat aan die investeringen.

Definitie

vroemvroembeleid (het, g.mv.) overheidsbeleid dat vooral gericht is op de stimulering van automobiliteit

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *