AI-washing

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het jaar is nog maar net begonnen, of De Telegraaf wil voorspellingen over het komende beleggingsjaar. Daartoe interviewt de krant een vermogensbeheerder, die onder meer zegt dat naast grote bedrijven als NVIDIA in 2024 ook veel andere bedrijven van de AI-hype kunnen profiteren, maar, zegt hij:

Voordat wij instappen, willen wij wel eerst zien dat bedrijven met AI daadwerkelijk omzet en winst realiseren. We waken voor AI-washing, waarbij bedrijven veel over AI praten maar er niet daadwerkelijk geld mee verdienen.

AI-washing is een voor de hand liggende variant op onder meer greenwashing en pinkwashing. Het zou weleens een belangrijk woord in 2024 kunnen worden.

Definitie

AI-washing (de, g.mv.) het zich uit marketingoogpunt e.d. profileren als organisatie die sterk kan profiteren van kunstmatige intelligentie, terwijl dat in werkelijkheid niet of nauwelijks het geval is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *