legeschappenpaniek

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Jaarlijks bij het naderen van de feestdagen in december ontstaat bij consumenten stress over de dagelijkse boodschappen. Je moet er soms vroeg bij zijn om alles voor de kerst in huis te halen. Bij de Britten, schrijft Trouw vandaag, komt daar ook nog eens legeschappenpaniek bij: de vrees dat bepaalde producten vlak voor Kerstmis niet meer verkrijgbaar zijn. Dit jaar heeft die legeschappenpaniek onder meer betrekking op aardappelen. Daar zou een tekort aan kunnen ontstaan.

Legeschappenpaniek is een drieledige samenstelling met als kernwoord paniek, terwijl de eerste twee delen van de samenstelling de oorzaak van die paniek noemt: lege winkelschappen. Legenschappenpaniek is weliswaar een gelegenheidswoord in ons taalgebied, maar denkbaar is dat het woord wel vaker van pas komt, namelijk als er een disbalans tussen vraag en aanbod in de economie ontstaat.

Definitie

legeschappenpaniek (de, g.mv.) paniekerige vrees voor lege winkelschappen, zowel onder zowel aanbieders als onder consumenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *