virtuelevriendenval

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Schrijver Lucas Zandberg schrijft vandaag in FD Persoonlijk een mooi essay over virtuele vriendschappen op de sociale media. Die kunnen gemakkelijk leiden, schrijft hij, tot de illusie dat het om echte vriendschappen gaat, met mensen die je niet alleen volgen en plichtmatig duimpjes geven, maar die je ook echt kennen. Dat blijkt vaak niet het geval te zijn. Zandberg heeft daar een mooi woord voor bedacht: virtuelevriendenval. Het woord is ongetwijfeld geïnspireerd op vergelijkbare woorden op -val, -valkuil en -fuik, zoals socialemediaval(kuil). Virtuelevriendenval is een drieledige samenstelling van allitererende woorden. Alleen daarom al is het een fraai klinkend woord. Het is bovendien behoorlijk doorzichtig, wat de kans vergroot dat het woord een succes wordt.

Definitie

virtuelevriendenval (de, -len) me­ta­foor voor het verschijnsel dat een gebruiker van sociale media in de illusie trapt dat zijn virtuele vrienden een echte vriendschapsband met hem onderhouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *