decamiljonair

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Op de Volkskrant-site staat vandaag een interview met filosoof Ingrid Robeyns, de grondlegger van het limitarisme. Ze stelt dat er een maximum moet worden gesteld aan het privévermogen van mensen:

In haar afgelopen week verschenen boek Limitarisme legt de geboren Vlaamse die bovengrens bij tien miljoen euro aan vermogen. ‘Dat is de politieke grens, het rijkdomsmaximum waar het systeem op gericht zou moeten zijn. Zodat er straks geen deca-miljonairs meer zijn, mensen met meer dan tien miljoen euro vermogen.

Decamiljonair maakt in dit interview zijn mediadebuut. Het woord is een leenvertaling uit het Engels, waarin behalve deca-millionaire ook deca-billionaire voorkomt. Iemand die meerdere tientallen miljoenen aan vrij vermogen bezit, heet in het Engels trouwens een multi-deca-millionaire.

Definitie

decamiljonair (de, -s) iemand die ten minste tien miljoen (euro, dollar) aan vrij vermogen bezit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *