regenboogdwang

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De politieke partij Denk laat zich deze week van haar onaangenaamste kant zien. Eerst doordat fractievoorzitter Van Baarle in de Tweede Kamer een paar keer de genocidale antisemitische Hamas-leus ‘From the river…’ te uiten, ook met haar partijprogramma zal deze partij geen vrienden maken, in elk geval niet onder progressieve lhbti’ers. Op thema’s als gender en seksualiteit blijkt Denk namelijk oerconservatief, zo niet reactionair te zijn, schrijven Trouw en de Volkskrant vandaag:

De partij is tegen ‘lhbti-activisme’ en ‘regenboogdwang’ waarmee gendertransitie op scholen bespreekbaar wordt gemaakt of voetballers worden gedwongen de One Love-aanvoerdersband te dragen.

In regenboogdwang, een nieuw woord, moet regenboog uiteraard niet worden opgevat als een optisch en/of meteorologisch verschijnsel, maar als een metafoor voor seksuele diversiteit. Daar is Denk blijkbaar tegen.

Definitie

regenboogdwang (de, g.mv.) sociale dwang om een positieve houding ten opzichte van seksuele diversiteit te hebben

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *