bultibiljonair

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De column van Marcel Peereboom Voller gaat vandaag over Sylvie Meis, hoewel haar naam niet in de column wordt genoemd. Sylvie heeft namelijk een nieuwe partner. Opnieuw is dat iemand die bulkt van het geld. Peereboom typeert hem dan ook als een bultibiljonair, waarbij bulti- in bultibiljonair als variant op multi- in multimiljonair is gevormd.

Anders dan multi- is bulti– geen bestaand prefix en het woord bultibiljonair is dan ook helemaal nieuw in onze taal.

Toch begrijpen we meteen wat met dit woord wordt bedoeld: iemand die ontiegelijk rijk is. Dat komt waarschijnlijk doordat we bulti- herkennen uit Engelstalige vormen als bulti-multi millionaire en bulti billionaire. Bultibiljonair een vertaling noemen van bulti billionaire gaat wat ver, maar dat het Nederlandse woord op de Engelstalige pendant geïnspireerd is, staat wel vast

Definitie

bultibiljonair (de, -s) iem. die erg rijk is

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *