crompouce

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Crompoiuce. Het woord zong al een tijdje rond, maar vandaag breekt het door dankzij een groot artikel in de De Telegraaf over deze tompouce in de vorm van een croissant. Het fenomeen werd al enige jaren gebakken en verkocht door een aantal bakkers in de provincie, maar wordt de laatste maanden blijkbaar steeds populairder:

Mede door een aantal influencers op TikTok heeft de crompouce de laatste maanden een enorme vlucht genomen.

Altijd weer die influencers. Die beïnvloeden indirect dus ook de taal als ze de producten populair maken regelmatig bij hun naam noemen.

Definitie

crompouce®  (de, -s) opengesneden croissant met een mengsel van banketbakkersroom en slagroom en daarbovenop een laag roze gekleurde witte chocolade of roze fondant; Crompouce®  is een geregistreerd woordmerk, porte-manteauwoord van croissant en tompouce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *