vlagangst

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf kopt vandaag op de website: ‘Vlag-angst symbool fiasco integratie’. Dat koppelteken tussen vlag en angst is natuurlijk niet nodig, maar het benadrukt wel dat vlagangst een nog niet eerder vertoond woord is.

Het bericht waar deze kop boven staat, gaat over de angst die bij sommige stadsbesturen bestaat om uit solidariteit met Israël, dat door een ongekende terreurgolf is getroffen, de Israëlische vlag te hijsen op het stadhuis. Gevreesd wordt namelijk voor protesten en misschien zelfs rellen van mensen die zich op grond van hun etnische, culturele en religieuze achtergrond verbonden voelen met of zelfs sympathiseren met de daders.

Definitie

vlagangst (de, g.mv.) angst om de vlag te hijsen uit solidariteit met een door geweld, terreur e.d. getroffen groep, omdat dit zou kunnen leiden tot onrust onder ingezetenen die zich niet solidair voelen met de slachtoffers of die zich met de daders verwant voelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *