overleeftelevisie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Wonderlijk eigenlijk dat er nog geen woord voor bestond, voor het type televisieprogramma’s waarin mensen met elkaar moeten zien te overleven op een of ander onbewoond eiland (Expeditie Robinson) of onder andere moeilijke omstandigheden (Echte meisjes in de jungle). De Telegraaf schrijft vandaag over dit soort tv-programma’s en introduceert het woord overleeftelevisie. Televisiemakers krijgen meteen ook een grafis formatidee: stuur lijsttrekkers eens naar een of ander bar en boos eiland om daar met elkaar te overleven. Dan levert het type tv-shows misschien nog wat op voor de maatschappij.

Definitie

overleeftelevisie (de, g.mv.) genre televisieprogramma’s waarbij deelnemers onder moeilijke omstandigheden (met elkaar) zien te overleven, vaak als onderdeel van een competitie

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *