klimaatobstructie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Door de dagelijkse blokkade van de A12 bij Den Haag is het woord klimaatontwrichting weer helemaal terug van weggeweest. De vraag is evenwel of de A12-blokkeerders de werkelijke klimaatontwrichters zijn. Vandaag staat in de Volkskrant een opiniestuk over het verschijnsel, waarin een synoniem van klimaatontwrichting staat:

De obstructie van het Haagse verkeer door Extinction Rebellion is klein bier vergeleken met de klimaatobstructie door het jarenlang samenwerken van het ministerie van Economische Zaken en de werkgeverslobby’s.

Klimaatobstructie is slechts één keer eerder in een krant aangetroffen. In 2009 werd het eens gebruikt, toen ook al ter aanduiding van de ontwrichting van de samenleving voor het klimaat.

Definitie

klimaatobstructie (de, -s) het ontwrichten van een deel van het publieke leven om maatregelen ter bestrijding van klimaatverandering af te dwingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *