knuffelmijt

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Trouw schrijft vandaag over vervelende aandoeningen onder studenten, zoals soa’s en schurft. Vooral het bestrijden van schurft is niet eenvoudig. Wie in een studentenhuis woont dat door de schurftmijt wordt geplaagd, zal met zijn huisgenoten een plan de campagne moeten maken en dat vervolgens zorgvuldig moeten uitvoeren om de schurftmijt definitief het huis uit te zetten. daarvoor heeft de GGD in Leiden een spel bedacht: het schurftspel. Omdat de schurftmijt nogal eens wordt overgebracht bij het vrijen, introduceert Trouw een lief nieuw woord voor het spinnetje:

Geneeskundestudent en GGD- medewerker Marisa Blonk (24) legt het schurftspel uit aan de geïnteresseerde voorbijgangers. Het doel is om al het ongedierte en de viezigheid op te vangen. Aan de zijkant trekt collegavoorlichter Willem Reiger aan verschillende touwtjes, waardoor de knuffelmijten naar beneden vallen. Het is in één klap duidelijk: dit spel win je niet in je eentje.

Knuffelmijt verwijst naar knuffelcontacten (vrijerijen) waarbij schurft kan worden overgedragen. Knuffelmijt is niet de enige erotisch beladen samenstelling met knuffelen, we kennen ook al geruime tijd het woord knuffelziekte voor de ziekte van Pfeiffer, ook wel bekend als kissing disease. Knuffelmijt stelt de schurftmijt op een tamelijk lieflijke manier voor; het woord is dan ook een eufemisme.

Definitie

knuffelmijt (de, -en) schurftmijt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *