herriehobby

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over voertuigen die bovengemiddeld veel lawaai produceren bij het rijden. Door middel van lawaaipalen – een soort flitspalen, maar dan voor het constateren van lawaai – willen gemeenten dat soort overlast gaan aanpakken. Maar ook in de provincie zijn er luidruchtige motorrijders. Dijkbewoners bijvoorbeeld hebben daar regelmatig last van:

Het zonnetje schijnt eindelijk. Zit je net heerlijk in je tuin of op je balkon en daar komen ze weer: de knallende uitlaten en knetterende motoren die het mooie weer aangrijpen om de omgeving te verblijden met hun lawaaiterreur. Even lekker het gas erop bij het verkeerslicht. Zich misschien niet eens bewust dat ze met hun herriehobby het leefgenot verpesten van de rustzoekers.

Herriehobby is een bijna-nieuw woord. Anderhalve maand geleden debuteerde het in een regionale krant die het overmatig bedienen van een bladblazer een herriehobby noemde.vEn nu gebruikt De Telegraaf dat woord dus voor luidruchtige plezierrijders. Dan zou het zomaar eens wat kunnen worden met dit fraai allitererende gelegenheidswoord.

Definitie

herriehobby (de, -‘s) liefhebberij waarbij iemand veel lawaai maakt, bijvoorbeeld bij het recreatief bladblazen of het motorrijden met een motor met een speciale knalpijp

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *