patriottenpop

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De oorlog van Rusland en Oekraïne heeft ervoor gezorgd dat er in Rusland een nieuw genre popmuziek is. Trouw schrijft daar vandaag over:

Shaman combineert het verheerlijken van geweld religie en nationalistische sentimenten in een genre dat nog het best kan worden omschreven als patriottenpop een muziekstijl die sinds het begin van de invasie van het buurland enorm in opkomst is.

Patriottenpop, je moet er maar opkomen. Het woord laat zich parafraseren als ‘patriottische popmuziek’. En als het om patriottische kunst, literatuur of muziek zou hebben gegaan, was waarschijnlijk niemand op het idee gekomen zijn om daar de woorden patriottenkunst, patriottenliteratuur of patriottenmuziek voor te bedenken. Die woorden bestaan dan ook niet. Patriottenpop wel, sinds vandaag.

Definitie

patriottenpop (de, g.mv.) patriottische popmuziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *