zonsnoeien

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over een nieuw maatschappelijk probleem. Mensen die zonnepanelen hebben laten plaatsen op het dak van hun huis, merken soms dat de energieopbrengst een beetje tegenvalt vanwege de schaduw die erop valt dankzij bomen in de buurt. Vermetele of beter gezegd: brutale burgers gaan dan soms over op het snoeien van openbaar groen om de stroomopbrengst van hun panelen op een hoger peil te brengen. De Telegraaf noemt dat fenomeen zonsnoeien:

De krant heeft zelf ook wel door dat zonsnoeien een onbekend, nee, een nieuw woord is, en plaatst het daarom tussen aanhalingstekens. Anders dan bekendere met snoeien samengestelde werkwoorden als winter- en zomersnoeten, waarin het eerste lid het tijdstip (en de aanleiding) van het snoeien noemt zonsnoeien het doel van de snoei: het verkrijgen van meer zon op de panelen.

Definitie

zonsnoeien (werkwoord, alleen onbepaalde wijs) bomen snoeien vanwege de schaduw die ze op zonnepanelen werpen, dus met als doel meer zonlicht op de panelen te laten vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *