dido-economie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Gelderlander schrijft vandaag over de gebruikelijke woon-werkfiles op dins- en donderdagen. Die files staan er sinds corona juist op die dagen omdat er dan op kantoor wordt gewerkt en overlegd. De andere dagen – maandag en woensdag – werken veel mensen thuis. En vrijdag zijn ze vrij. Dit economische systeem waarbij gedeeltelijk thuis en op kantoor wordt gewerkt, wordt de dido-economie genoemd, schrijft de krant:

Dinsdag en donderdag zijn dé filedagen. Hoe komen we daarvan af? Werknemers willen wel op andere dagen naar het werk, maar werkgevers stimuleren dat onvoldoende. De dido-economie  wordt het genoemd. Op dinsdag en donderdag werkt iedereen dus dán wordt er in alle kantoren vergaderd en overlegd.

Het woord is weliswaar nieuw in een krant, maar in september 2022 maakte dido-economie al zijn debuut op de nationale radio. En ook de website van het Financieele Dagblad schreef over de dinsdag-donderdageconomie.

Definitie

dido-economie (de. g.mv.) economie die gekenmerkt wordt doordat werknemers die deels mogen thuiswerken, doorgaans op dinsdag en donderdag naar kantoor komen voor overleg e.d., synoniem dinsdag-donderdageconomie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *