tiktokjustitie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De lage straffen voor de betrokken Reuzegommers bij de dood van Sanda Dia, alweer vier jaar geleden, leiden in België tot veel verontwaardiging. De daders zijn vrijwel allemaal van rijke komaf en het idee is dat de lage straffen voor de ‘daders’ het gevolg zijn van klassenjustitie. Justitie en politiek vinden dat niet en reageren op de berichten op sociale media waarin de betrokkenen aan de schandpaal worden genageld.

Tiktokjustitie wordt dat genoemd.

Dat is een interessant woord, het verwijst naar het recht in eigen hand nemen via de sociale media. Het is dus een variant op socialemediajustitie of Twitterjustitie, die allebei al wat langer bestaan.

Definitie

tiktokjustitie (de, g.mv.) eigenrichting door een vermeende dader van een misdrijf of overtreding via de sociale media aan de digitale schandpaal te nagelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *