anti-elite-extremisme

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Niet omdat het woord nu zo’n ondoorzichtige betekenis heeft, maar vooral dankzij de twee koppeltekens is anti-elite-extremisme, dat vandaag in De Telegraaf zijn mediadebuut beleeft, een opvallende samenstelling. Meestal worden samenstellingen met anti- namelijk zonder koppeltekens gespeld: antiaanbakfolie tot antizwendelwetgeving, als zo’n samenstelling niet leidt tot klinkerbotsing tussen de samenstellende delen, worden ze zonder koppelteken gespeld.

De i en de e en de e aan het woordeinde van elite en aan het woordbegin van extremisme botsen evenwel. Vandaar dat het woord een vermelding verdient.

Definitie

anti-elite-extremisme (het, g.mv.) extremisme dat gericht is tegen de politieke, culturele e.d. elite binnen een groep of samenleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *