reynaerdist

geplaatst in: Actueel | 0

In NRC staat een artikel over universiteitshoogleraar Frits van Oostrom, die ter gelegenheid van zijn emeritaat een boek over de Reynaerd heeft geschreven. En over Reynaerdvorsers, zoals Frank Lulofs, de Groningse hoogleraar die in de loop van zijn leven zelf op een vos was gaan lijken. ‘Monomane reynaerdisten’, zo noemt de auteur van het artikel zulke vorsers.

Reynaerdist is zeker geen nieuw woord. We noteerden het al in de jaren negentig van de vorige eeuw, maar het is wel een uniek woord, omdat het verwijst naar een enkel literair werk: Vanden Vos Reynaerde, kortweg de Reynaert genoemd.

Definitie

reynaerdist (de, -en) iemand die fanatiek wetenschappelijk onderzoek doet naar het middeleeuwse epos Vanden Vos Reynaerde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *