zennial

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Mensen worden tot een generatie gerekend. De een is babyboomer, de ander behoort tot de lost generation, een derde wordt een millennial genoemd. Maar wat als je je niet kunt identificeren met de generatie waar je volgens je geboortedata toe zou moeten behoren? Welnu, dan bedenk je een nieuwe generatie. Of een tussengeneratie. Het Laatste Nieuws schrijft daar vandaag over en noemt de tussengeneratie een microgeneratie. Zo’n microgeneratie – het woord bestaat al wat langer – bestrijkt vaak slechts een korte tijdsspanne, een jaar of vier, vijf bijvoorbeeld.

Een voorbeeld van zo’n tussengeneratie is de zillennial, die in het artikel ook wel kortweg zennial wordt genoemd. Zillennial is een woord dat al wat langer bestaat, maar zennial is nieuw, althans in kranten in ons taalgebied.

Definitie

zennial (de, -s) zillennial

zillennial (de, -s) millennial die geboren werd tussen 1990 en 2000, o.a. gekenmerkt doordat zijn, haar of hun jeugd en adolescentie getekend is door de 9/11-aanslagen; Engels, ontstaan als porte-manteauwoord van Generation Z en millennial 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *