popcornbui

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vandaag waarschuwt Buienradar voor popcornbuien.

Popcornbui is een woord dat tot dusver alleen in het meervoud is aangetroffen, maar het enkelvoud is mogelijk. Het woord wordt al een jaar of drie incidenteel gebruikt, maar vandaag lijkt het op grote schaal door te breken. Het woord verwijst naar buien die zomaar komen oppoppen (zoals popcorn opeens door verhitting uit een maïskorrel ontstaat). Bovendiengaat zo’n bui gepaard met veel neerslag en in de derde plaats is de bui ook snel weer verdwenen (net zoals het oppoppen van de maïskorrels in de popcornpan maar heel even duurt).

Definitie

popcornbui (de, -en) kortstondige hevige regenbui die opeens komt oppoppen en snel weer wegdrijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *