zonnestoep

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Trouw schrijft vandaag dat de Kolenkade in Groningen is omgetoverd tot zonnevoetpad oftewel zonnestoep. Het ‘bestaat uit ruim 2500 zonnepaneeltjes waar overheen gewandeld kan worden’ en wekt jaarlijks ruim 53 megawatt elektrische stroom op. Gromingen beschouwt de zonnestoep als een duurzame innovatie, waar bovendien maatschappelijk draagvlak voor is, omdat het zonnevoetpad multifunctioneel is – het levert niet alleen stroom op, maar je kunt er ook overheen lopen’, waardoor geen ruimte verspild wordt:

Door alternatieven als een zonnevoetpad toe te passen, hoef je geen natuurgebied of mogelijk bouwterrein op te offeren. Dit maakt het vanuit zowel economisch als maatschappelijk perspectief makkelijker te verteren.

Definitie

zonnestoep (de, -en) met zonnepanelen betegeld voetpad, waarover niet alleen gelopen kan worden, maar dat ook stroom opwekt, bv. voor belendende panden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *