kloonsite

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Onder de kop ‘Politie haalt ‘kloonsite’ uit de lucht’ schrijft De Telegraaf vandaag over de internationale politieactie waarbij de website Genesis Market uit de lucht werd gehaald. Op die website konden criminelen gekloonde computeridentiteiten kopen, waarmee ze de eigenlijke eigenaars daarvan door middel van fraude en ander crimineel gedrag konden benadelen.

Kloonsite is samengesteld met kloon, dat wel vaker als eerste deel in samenstellingen voorkomt ter aanduiding dat iets of iemand gekloond is: kloonschaap, kloonmens, e.d.

Het nieuwe woord kloonsite verschilt van die al langer bestaande samenstellingen, want het gaat in dit geval niet om een gekloonde site, maar om een site waar identiteiten gekloond worden en die gekloonde identiteiten vervolgens te koop worden aangeboden.

Definitie

kloonsite (de, -s) website waar volledige digitale identiteiten van internetgebruikers worden gekloond en/of verhandeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *